Mode och fashion

Smarta sminktips

Inom smink och sminkning så är det idag ganska lätt att hitta en massa bra tips och goda råd. Det oavsett om du är van vid att sminka dig eller är nybörjare. Även om det redan finns en massa tips på nätet, så är det inte fel med bra råd för smink och sminkning, så därför ska du här få lite bra tips.

Gör det enkelt att applicera sminket – använd sminkborstar

Ett gott råd vi vill ge dig, för att kunna använda ditt smink på bästa sätt, det är att investera i riktigt bra sminkborstar. En del smink går så klart att applicera med dina fingertoppar, men det är alltid bra att även ha olika borstar! Välj bra borstar, för det är sannerligen skillnad på borstar och borstar. Nu handlar det inte om att dyrast är bäst, men köp kvalitet före kvantitet. Det kan vara bra att starta med 4 olika sminkborstar. Då en borste/beautyblender för foundation, sen en borste för bronzer, en för rouge och en för puder.

Sedan är det mycket viktigt att du håller dina sminkborstar rena, så se till att noga rengöra dem, gärna varje vecka om du sminkar dig varje dag. Se även till att förvara dem på rätt sätt. De bör stå med borsten uppåt i en behållare, inte ligga nerklämda i en sminkväska.

sminkborstar

Återfukta huden

För att ditt smink ska sitta bra, hela dagen, se till att du alltid före du sminkar dig gör rent ansiktet samt återfuktar det med en bra kräm. Det gör bland annat att din foundation smälter bättre samman med din hy, samt att resten av din sminkning får en bra grund.

För att återfukta huden, gör rent den varje dag, se även till att exfoliera/peela 1–2 gånger per vecka. Använd dig gärna av produkter så som toner, serum och fuktkräm.

Sminka dig med bra ljus

För att se när du sminkar dig, så gäller det att ha bra ljus. Bästa ljuset är det som kommer utifrån! Så när du ska sminka dig nästa gång, sätt dig framför ett fönster. Du får då ett naturligt och jämnt ljus, med få skuggor som faller i ansiktet på dig. Sitter du och sminkar dig med dåligt ljus så kan det leda till att din sminkning blir ojämn eller att du applicerar allt för myckt.

Vad behöver du för smink som nybörjare?

Det finns ju en hel del bra råd för smink, även i vad du bör ha hemma. Är du helt ny på att sminka dig, satsa på att köpa concealer, rouge och mascara. Med dessa tre saker kommer du långt:

Concealer – Med den kan du täcka mörka ringar och andra fläckar

Rouge – Kallas även för blush och den gör så att du ser fräsch och pigg ut

Mascara – För att öppna upp och rama in dina ögon

Bra start för din sminkväska är dessa produkter:

  • Primer
  • Foundation
  • Concealer
  • Highlighter
  • Bronzer
  • Rouge
  • Ögonbrynspenna
  • Mascara

Sedan kan du så klart lägga till mer smink allt eftersom. Men det är inte ett måste att köpa allt med en gång.