Hus och trädgård

Välj rätt byggställning och ha säkerheten i topp

Behöver du en byggställning? Kanske för att du jobbar som målare, snickare, fönsterputsare eller något helt annat? Då har du kommit rätt. Just här kan du läsa mycket mer om byggställningar och hur du väljer rätt i sitt slag. Det finns flera olika typer på marknaden och det är självklart viktigt att du väljer den byggställning som passar dina önskemål och behov bäst. Åtminstone om du vill utföra dina arbetsuppgifter till perfektion och om du vill att din säkerhet ska vara på topp. Och låter det som ett ämne du skulle vilja veta mer om? Så läs vidare här eller köp din nya byggställning idag.

Val av byggställning: vad ska jag ta med i mina funderingar?

Byggnadsställningar kan vara ett användbart verktyg i många situationer, från byggarbetsplatser till evenemang som konserter eller mässor. Det finns två typer av ställningar – rull/bock för mindre uppgifter och lägre höjder; system- som har fler detaljer beroende på dina behov! Rullande / bockande ställningar används ofta för uppgifter som inte är på för höga höjder. Och det är viktigt att du väljer byggnadsställningar utifrån uppgiften. Bland annat måste du ha följande i dina överväganden:

  • Din arbetsprocess: välj byggnadsställningar för att ta hand om din ergonomi. Fundera till exempel på om du ska utföra ditt arbete på knäna.
  • Ditt behov av fri bredd: hur mycket utrymme behöver du? Ska det finnas plats för tekniska hjälpmedel, material eller något helt annat?
  • Lasten: hur många personer ska byggnadsställningarna kunna bära?

Så det här är bara några av de många saker du behöver tänka på när du väljer en byggställning för ditt kommande jobb.

Överväg ett rullstativ – det är lätt att flytta

Vill du ha en byggställning som enkelt kan köras från A till B? Då kanske du vill överväga en ställning. Ett rullstativ är det perfekta sättet att skapa ett arbetsutrymme utomhus. Det har robustare hjul och bredare plattformar som gör det lättare att förflytta sig runt din fastighet, samt större säkerhet om ställningar behöver höjas högre än vad som annars skulle vara möjligt med fällbara versioner av sig själv! Dessutom har dessa ställningar den klara fördelen att de kan flyttas från A till B på nolltid – eftersom de så klart har hjul på. Så du kan bara rulla din byggställning direkt från en arbetsuppgift till en annan – det blir helt enkelt inte enklare!

Då måste du hitta den perfekta ställningen, så du är nu rätt klädd för att göra ditt val. Men om du känner att du behöver mer information kan du helt enkelt följa länken överst i artikeln. Här har du möjlighet att läsa mycket mer om byggnadsställningar samtidigt som det finns ett antal experter redo att svara på alla dina frågor. Och känner du dig redo för det kan du till och med köpa din nya byggställning direkt.