Hus och trädgård

Vill du köpa dig en hängmatta?

Är det så att du gått och funderat ett tag på att köpa dig en hängmatta? Det är ju inte fel att ha en sådan i trädgården. Det är hur skönt som helst att ligga i den och bara vara! Om du vill, köp hängmattor online! Fördelen med att köpa din hängmatta på nätet, det är ju att du då har tillgång till ett större utbud!

För att du ska kunna hitta en hängmatta som passar just dig, så kan det vara bra att fundera lite på vad för slags hängmatta som kan vara bra att satsa på. Det finns ju idag en massa varianter så som brasilianska, colombianska, amerikanska, mexikanska och så vidare.

Hängmattor har även olika upphängningsanordningar samt att de finns i många olika färger och storlekar. 

Du bör fundera på saker som var du ska hänga din hängmatta, hur stor den ska vara, hur många som ska använda den, vad för material den ska vara i samt om det är någon särskild färg som tilltalar dig.

Var ska du hänga din hängmatta?

Var du ska hänga din hängmatta kan avgöra lite vad det är för modell du ska satsa på. Om det är så att du vill ha den ute i trädgården, mellan två träd, så är det ju bra att välja en hängmatta med den upphängningsanordningen. Om du inte har något alls att fästa den i, så kan det vara idé att satsa på en hängmatta som kommer med en ställning eller ett stativ. 

Hur stor ska din hängmatta vara?

Har du tänkt att det bara är du som ska använda hängmattan, eller är ni flera i familjen som kommer att använda den? Det finns ju hängmattor i olika storlekar idag att välja på. De kan vara olika breda samt olika långa. För att du ska ligga bekvämt i den, så bör den vara minst 1 meter längre än vad du är. Det finns även dubbelhängmattor, som är till för att två personer ska kunna ligga i den samtidigt.

Material och färg

En annan sak att fundera på är vad det ska vara för material i hängmattan. Om den ska vara i tyg, nät eller annat. Sedan är det ju även bra att fundera över om det är ett måste med en viss färg.

Hitta en passande hängmatta

När du har klart för dig vad det är du vill ha ut av en hängmatta så kan det bli lite lättare för dig att välja en att köpa. Kanske du kan tänka dig att köpa en brasiliansk hängmatta? Det är en trevlig hängmatta i tyg. Den kan komma med en spridare, men finns även utan. Du har även den colombianska hängmattan, som även den är i tyg. Oftast kommer den med en öppen upphängningsögla.

Vadderat tyg, det är vad du får om du väljer den amerikanska hängmattan. Du som föredrar en näthängmatta, du kan satsa på att köpa dig en mexikansk hängmatta. 

Fundera på om du ska köpa bara en, eller kanske varsin till alla i familjen.